REGRUTACIJA I SELEKCIJA

Imate previše prijavljenih kandidata na konkursu, a nemate dovoljno vremena da se posvetite svakom od njih ? Imate premalo prijavljenih kandidata na konkursu i ne znate kako da nađete one najkvalitetnije ? Pitate se koji je od kandidata dovoljno motivisan i kompetentan da bude deo Vašeg tima ?

 
 
 
undraw people search re 5rre 1

Mi nudimo rešenje za Vašu kompaniju!

Prvi korak profesionalne selekcije jeste upoznavanje misije i strategije organizacije za koju se traže kandidati. Ona određuje dalji proces selekcije i daje nam odgovore na sledeća pitanja:

Kakve ljude organizacija želi? Da li će organizacija prilagođavati ljude poslu ili poslove ljudima? Da li će organizacija stavljati naglasak na razvojne potencijale ili aktuelnu upotrebljivost ljudi koje traži? Da li organizacija preferira individualiste ili ‘’timske igrače’’? Da li će organizacija tražiti ljude unutar nje same ili izvan? Koliko je organizacija spremna ulagati da bi osigurala ljude potrebne za posao?

Analiza

Analiza radnog mesta, kao drugi korak profesionalne selekcije, definiše koja to znanja, veštine, sposobnosti, radno iskustvo i profil ličnosti kandidat treba da ima da bi uspešno obavljao baš taj posao.

Presek

Presek strategije i analize pokazaće nam kakav skup veština i osobina će vaš savršeni kandidat imati, da li će imati visok nivo samopouzdanja, ambiciju i inicijativu, vrlo izražene komunikacijske sposobnosti, kao i sposobnosti timskog rada i postavljanja prioriteta.

Selekcija

Kada saznamo sve što nam je potrebno o organizaciji i njenim potrebama, izabrane kandidate vodimo kroz dalji proces koji uključuje testiranje kandidata, struktuirani intervju, simulacija radnog i grupnog zadatka.